جدیرترین اخبار :
  • افزایش پرواز های هفتگی فرودگاه چابهار
  • پزشکیان: قرار است از کارشناسان بین المللی برای مشورت دعوت کنیم، به شما اختیارات خواهیم داد
  • قانون اخذ مالیات ارزش‌افزوده در مناطق آزاد، اصلاح می‌شود/ اجرای مولدسازی دارایی‌های دولت با برنامه‌ریزی جدید/ مناطق آزاد را به دوران اوج خود می‌رسانیم
  • حضور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خبرگزاری فارس
  • ریگی: مطالعات کریدور ایران و افغانستان تکمیل شده است

شیب تند رشد اقتصادی در منطقه آزاد چابهار

اقتصادی | تاریخ خبر : 97/09/19 | تعداد بازید :3678
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: ارزش تولیدات منطقه آزاد چابهار با افزایش 20 برابری از 50 میلیارد تومان در سال 1392 به بیش از یک هزار و 56 میلیارد تومان در پایان سال 1396 رسید.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از ایرنا، «عبدالرحیم کردی» امروز (دوشنبه) در نشست خبری افزود: این مهم به دلیل تغییر استراتژی در کل مناطق آزاد کشور به ویژه تمرکز بر تولید رخ داده است و امروز نیز خیز مثبت اقتصادی با شیب تند، در حوزه تولید این منطقه تجربه می‌کنیم.
به گفته این مقام مسئول، از 2 سال گذشته درخواست‌های متعدد سرمایه‌گذاری در این منطقه داشته‌ایم که با رشد 500 درصدی همراه بوده است.
وی بیان داشت: مجموع قراردادهای منعقد شده سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار بیش از 400 مورد و افزون بر سه هزار و 400 میلیارد تومان بوده است که 167 مورد از آنها پیشرفت فیزیکی داشته است.
کردی افزود: اکنون 130 واحد فعال سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار فعالیت می کنند، اما به دلیل مشکلات پیش آمده در هفته‌های گذشته اکنون تعدادی از آنها نیمه تعطیل شده است.
وی گفت: به طور نمونه امروز 2 طرح بزرگ پتروشیمی تجهیزات خود را وارد منطقه آزاد چابهار کرده اند و نخستین کارخانه تولید فولاد به ظرفیت سالیانه یک میلیون و 600 هزار تن با 30 درصد پیشرفت فیزیکی مشغول فعالیت است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار خاطرنشان کرد: بهترین مسیر برای حمل و نقل 9 درصد تجارت جهان از طریق سواحل شمالی دریای عمان یا همان سواحل مکران است که به بیش از 100 میلیون تن در سال می‌رسد.
وی یادآورشد: سه بازار عمده «آسیای میانه، روسیه و شرق اروپا»، «اتحادیه عرب و آفریقا» و «شرق آسیا» مورد توجه تولیدکنندگان جهانی است؛ اما جای مشترکی که دسترسی به همه این بازارها در آن بهینه باشد، چابهار است.
به گزارش ایرنا، چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مکرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.
این بندر موقعیت مناسبی برای استقرار انواع صنایع سبک و سنگین دارد و بهترین مکان برای ترانزیت کالا و گردشگری است.
«نارندرا مودی» نخست وزیر هند نیز چندی پیش هنگام شرکت در نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای تاکید کرد که کشورش در توسعه طرح های منطقه ای از جمله بندر چابهار همکاری جدی خواهد داشت.
هند برای توسعه بندر چابهار ایران متعهد به سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری شده است. از طرف دیگر ایران و افغانستان در حال تایید ایجاد یک کریدور حمل و نقل بین المللی از طریق این بندر هستند و چند محموله گندم هند از طریق بندر چابهار به افغانستان ارسال شده است.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل